- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 12.00
Podzimní dortík plný bílkovin, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Tvaroh odtučněný průměr | 400 |
REJ sušenky ořechové | 200 |
Puding průměr (prášek) | 15 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 15 |
Dýně průměr | 500 |
Cukr třtinový hnědý | 70 |
Dochucovadla:
zázvor sušený
Energetická hodnota celkem: 7691 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 259,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 148,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 641 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 21.6, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dýni si předem upečeme, necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré. Připravíme si korpus. Sušenky rozmixujeme a přidáme k nim cca 80 g dýňového pyré. Vypracujeme těsto a dáme ho do dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsto namačkáme na dno i do bočních okrajů a dáme předpéct do trouby (cca 10 minut na 180 stupňů). Připravíme si náplň. Zbylé dýňové pyré rozmícháme s vejci, tvarohem (lepší je využít tvaroh v kostce, pokud bychom chtěli mít dortík jemnější, tak lze využít místo odtučněného tvarohu tučnější), cukrem, pudinkovým práškem a sušeným zázvorem. Těsto rozšleháme dohladka a rozdělíme na poloviny. Do jedné půlky vmícháme kakao. Na předpečený korpus střídavě rozprostřeme světlou a tmavou náplň a dáme péct do trouby na 170 stupňů, pečeme cca 40 minut, dokud náplň není tuhá. Dle chuti můžeme dortík dozdobit například pekanovými ořechy. Množství ingrediencí odpovídá malé formě o průměru 20 cm.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.